Detské chodítko lev od Fisher-Price

Detské chodítko lev od Fisher-Price

Niekedy okolo prvých narodenín sa väčšina batoliat odhodlá objavovať svet vo vzpriamenej polohe. Ich prvé kroky sú však spravidla nestabilné a nebezpečenstvo pádu je doslova vo vzduchu. Mnohí rodičia uvažujú, ako toto obdobie svojmu malému objaviteľovi čo najviac uľahčiť a súčasne sa vyvarovať  nepríjemným úrazom.

Detské chodítko lev od Fisher-Price má práve túto ambíciu, teda dodať stabilitu prvým krokom vášho potomka. Ak aj vy uvažujete o jeho kúpe, možno vám nasledujúce riadky uľahčia rozhodovanie.

Kedy je vhodný čas na kúpu oporného chodítka

Každé dieťa je individuálne, avšak väčšina batoliat, ak sa už raz rozbehne, žiadnu oporu nevyhľadáva. Pri tejto hračke preto platí skôr alebo nikdy. Ideálnym časom je obdobie, keď sa vaše dieťa začína pohybovať s oporou okolo nábytku. Vtedy môže byť chodítko výborným pomocníkom na výpravy do priestoru.

Prednosti

Veľkou výhodou v súvislosti s bezpečnosťou je jeho stabilita. Výrobca si v tomto smere dal naozaj záležať a hoci je chodítko veľmi ľahké, je konštruované tak, že sa len tak ľahko neprevráti.

Zaujímavým nápadom, ako dieťa motivovať k chôdzi je hudba, ktorá sa rozozvučí, keď je chodítko v pohybe. Pre mnohé deti to naozaj môže byť impulz k chôdzi. Túto výhodu pravdepodobne ocenia hlavne rodičia pohodlnejších detí.

Výhodou sú tiež dva režimy hrania. Ak sa dieťa z akéhokoľvek dôvodu odmietne s chodítkom pohybovať v priestore (režim Vstaň a choď), iste ocení možnosť usadiť sa na koberci pri pútavom pultíku s hudbou, svetielkami, zrkadielkom, klavírom, otočným ciferníkom a korálikmi (režim Seď a hraj sa). Dizajn a ponúkané aktivity sú naozaj pútavé aj pre menšie deti, ktoré ešte chodenie s oporou nezvládajú.

Nedostatky

Veľkou nevýhodou z hľadiska bezpečnosti sú veľmi ľahko sa otáčajúce kolieska. To znamená, že ak sa dieťa o chodítko zaprie, to sa dá ľahko do rýchleho pohybu a batoľa mu nemusí svojimi krôčikmi stačiť. Nebezpečenstvo hrozí hlavne na hladkej, klzkej podlahe.

Nedostatkom, ktorý môže niektorých rodičov odradiť od kúpy, je tiež veľký nepomer cena – využiteľnosť. Cenovo ide o jednu z finančne náročnejších hračiek, ktorú však vaše dieťa zvlášť dlhý čas nevyužije.

Fotografia: © Fisher-Price

Ohodnoťte článok
[Spolu: 1 Priemer: 5]

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *